Teatermanus er en informationsdatabase, som er åben for alle dramatikere – såvel professionelle som amatører - der ønsker at tilgængeliggøre deres værker.

Teatermanus er en ny side, der giver dramatikeren mulighed for selv at styre informationen om sine tekster. 
Dramatikeren kan her selv styre kontaktinfo, eller selv fortælle hvordan rettigheder opnåes. 

Hvis en tekst er lagt op, giver det ikke automatisk opførelsesrettigheder. Du skal kontakte dramatikeren/forfatteren/rettighedshavere for enhver bearbejdelse, redigering, oversættelse, og opførelse. Læs mere om rettigheder her

Teatermanus kommer ud af det tidligere Skuespil.net. 
Alle stykker der tidligere var udgivet igennem DRAMA kan eventuelt findes hos Dansk Teaterforlag.FOR DIG SOM DRAMATIKER/FORFATTER

Du kan frit oprette en brugerprofil, udfylde info om dig, og så blive godkendt af os som bruger.
Når du er godkendt, kan du oprette stykker. Det skulle gerne være til at gå til, men du er velkommen til at kontakte os for hjælp. Det er vigtigt du under fanen Rettigheder fortæller om hvordan man får rettighederne, med direkte kontaktoplysninger til dig.

Du kan skrive et uddrag af stykket ind, og du er velkommen til at uploade enten hele stykket, et par scener, eller andet materiale, såsom programfolder fra da teksten eventuelt blev opført.

Vi tillader kun dramatiske værker, dvs. alt der kan spilles på en scene, og ikke f.eks. noveller, bøger, eller fanfiction. Har du bearbejdet et stykke er det dit ansvar at have haft rettighederne til at bearbejde, ellers må du desværre heller ikke uploade stykker, hvis du ikke har rettighederne dertil.


FOR DIG SOM LÆSER/BRUGER

Du skal ikke have login for at se stykkerne, du kan se alt hvad siden indeholder, eller søge mere specifikt efter f.eks. genre eller varighed.
De stykker der er lagt op med sin fulde længde, er du velkommen til at bruge til eget forbrug, dvs. læse, øve, prøve, men ikke opfører uden rettigheder.
Teatermanus.dk og DATS har ingen rettigheder over stykket, og al henvendelse skal ske til forfatteren for spørgsmål og rettighedsafklaring.

Er der fejl i et dokument, eller du oplever andre fejl, må du meget gerne kontakte os, så vi kan rette fejlen.

Til nogen stykker vil der være vedhæftet omtaler fra DRAMA´s lyserøde hæfter, der hedder Repertoire. De hæfter er skrevet af dygtige teaterfolk, og indeholder både ris og ros. Omtalerne er skrevet subjektivt af den der anmelder, og er ikke et udtryk for hvad Teatermanus.dk mener.

Vi håber alle vil blive glade for Teatermanus.dk