Antal

Antal medvirkende
>20
Antal børn
0
Antal kvinder
15
Antal mænd
15
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
08.10.2020
Forventet varighed
46-60 min.
ISBN
87-7865-170-0
Genre
Skolekomedier
Musik
Ja
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
Det hektiske liv på et sensationsblad - med sange.
I en lang serie klip fra bladet "glo og lyt" oplever vi det hæsblæsende liv, hvor konkurrencen om at producere den skrappeste historie pisker journalisterne og alle frem til større og større hensynsløshed.
Ofrene bliver et materiale, der netop "ofres".
Enhver forbindelse til virkeligheden kappes. Skrap satire, veloplagt teater.
Uddrag
Redaktionen 1
1. scene - Redaktionsmøde
Redaktøren har en sirene, der indkalder til mødet. Spillerne sidder i halvcirkel med Redaktøren for bordenden. Redaktionen består af Redaktøren, to fotografer (paparazzi), fire journalister, Pil Andersen (bud), to sekretærer / telefondamer og derudover findes der på Glo & Lyt en Bestyrelse, der består af formand, næstformand samt Redaktøren.

Redaktionen gennemgår dagens opgaver. Find selv på noget skørt (aktuelt). Alle i redaktionen kommer med en dagsaktuel sensation. Redaktøren fortæller hver enkelt hvor meget plads og hvor mange billeder den pågældende historie er værd, og om den er til en forside eller side 37.

2. Drømmeklip
To nye spillere går frem i spot og fortæller hvordan deres drømmefyrlpige skal være. Sidste spiller afbrydes af en telefon, der ringer. HVISKEKOR - Den grønne linie ... (gentages og vokser i styrke). REDAKTØREN - Stille! (lægger en hånd over tragten) Det er Mister X, Redaktionen i kor (spændte) - Mister X?!!
REDAKTØREN- Frys for et godt gys en million for en saftig sensation der er gloende nyt (lytter) til Glo & Lyt. Hvad siger du? Er det hende? ... Nej, nej, fuld diskretion ... jeg sværger ... hold kæft, den er fed ... det er guf, det er glimmer ... det er fedt, det er flimmer det er stærkt, det er stort det er skabt, det er gjort Glo & Lyt er på banen igen (jubel fra de andre) Mister X, De er en ubetalelig ven ... og vi sætter pengene ind på Deres konto som vi plejer. Hele redaktionen venter i spænding med tilbageholdt åndedræt ...
REDAKTØREN - Ryd forsiden! (jubel) Ryd midtersiden! (jubel) Fjern fold-ud pigen! (jubel) Gør plads til dagens sensation. (jubiii, ju-huu!). Vi improviserer denne uges sensation, (F.eks. at Lubna Elahi kysser rundt med Johnny Hansen (DNSAM) Redaktionen fordeler opgaverne mellem sig og antyder hvad, der i øvrigt er på programmet. De er ra og grove i . tonen. Alt kører på sex og vold. Alle menneskelige skælmer er for dem kun enten en god eller en dårlig historie. Man går op i hvad der sælger,fremfor alt. De laver en prioriteret liste, hvor det vigtigste (de største sensationer) kommer på forsiden etc.
REDAKTØREN - Action, de damer kom ud af røret pil af!
PIL A - javel, til tjeneste klar og parat til start født i en fart ups!, det var ikke rart.
REDAKTØREN - jeg sagde pil af!
PIL A - Nemlig, giv mig et blink et vink giv mig et blik et nik et hik. REDAKTØREN - Pil af.
PIL A - Nå, ikk?...
REDAKTØREN - Skrup af.
PIL A - Nå, sådan.
TELEFONDAMERNE (affekteret) - Ja, sådan!!
Kurs Kap Kaos Først sir du at du elsker mig og så gør du ikke først er jeg kun dit nyeste kød som hurtigt skal ned at ligge så er jeg din gudinde sat op på en piedestal en reklarnesøjle - en modehus-bøjle en vild feberdrøms - ideal du viser mig frem for dine forældre og sætter en ring på min finger du sir det er os imod verden og hører selv hvor hult det klinger. Kurs stik kap kaos kompasset viser stormen vej kurs stik kap kaos jeg håber du ka redde mig. Når vi går på gaden og møder dine venner vender du dig væk i væmmelse og blir en jeg ikke mere kender du skifter fortov og frakke du skifter ståsted og stil dit iskolde grå gletcher-blik slukker dit drengede smil og jeg selv går i baglås bag smilet Dukke Lise ka neje og nikke som en hund i snor - som reserve-mor jeg sværger - jeg gør det ikke. Hjemme igen glatter du ud blir barnlig, sød og genert forklarer op og ned om sex og kærlighed og undskylder alt forkert du gir mig gåsehud og gnider mig varm jeg vakler mellem ild og is jeg drømmer jeg er vågen - at jeg midt i tågen løber spidsrod mellem ros og ris du løfter mig mod skyerne og presser mig mod jorden jeg springer ud i faldskærm imens du kapper snoren. Du er dem min mor har advaret mod dem som har kurs mod Kap Kaos som altid er et sted mellem krig og fred mellem London og en flodbåd i Laos aldrig i ro - altid lidt splittet mellem sind og sjæl og kød og krop fra lys til mørke- fra stormflod til tørke i bølgeslag mod bjergets top først er jeg din partner - dit halve liv den som skal med overalt så er jeg en pest og lidt tidsfordriv lidt kød der kun blir kysset halvt.
Rolleliste
De angivne 15 mænd og 15 kvinder er kun vejledende tal!

Stykket kræver 20-40 medvirkende, uanset køn.
Andre forfattere
Bo SchiølerKommentarer

Omtale af Poul Brandt:

Stykket her er skrevet til Vesterbro Ungdomsgård og har været opført af aftenklubbens unge (14-20 år).Stykket er en meget skarp satirisk collage om kærlighed og Sladderpressen .Sladder pressen er i dette tilfælde den kulørte ugebladspresse , i Bo Schøler sprog ”den gule presse”.

Vi følger arbejdet på Glo og Lyt redaktionen., redaktionsmøder, journalisters og fotografers arbejde for at finde DAGENS SENSATION. For Glo og Nyt handler det om at for alle sensationerne med, og er der ingen så skaber vi dem selv. Som det lyder i sangen: Dagens sensation:

Lige om hjørnet  lurer noget nyt en ny dag truer på Glo og Lyt  halvvejs sandt og deltidsløgn  og bladet er gaden om mindre end et døgn. og videre i sangen fremgår det tydeligt hvilke sensationer man på Glo og Nyts redaktion går efter:  Suzanne er i badet  dronningen er døv  Glo og Lyt er nyt  skynd dig ind og køb  Bamse går fra kylling  og boller Kaptajn Klo  og præsten sir for resten  at han har solgt sin tro. Linien er lagt og alle teksterne er skåret over samme læst, en bidende satire på indhold og arbejdsmetoder hos den ”gule presse”.

I form at spots mellem arbejdet på Glo og Lyt fortæller spillere om deres drøm ,forventninger til livet til kærligheden, så der i collage form er en vekselvirkning mellem Glo og Lyt’s sensations historier og den almindelige hverdagshistorie. Glo og Lyt’s opgave er, og den lægges der sandelig ikke skjul på  for  jo mere gråt og ligegyldigt dit eget liv er  jo mere farvestrålende og spændende  er det at læse om de andre, drømme om de andre misunde de andre , forgude de andre  og rakke ned på de andre  hvorfor være sig selv  når man har de andre  Og på  Glo og Lyt bliver Lyset aldrig slukket og telefonerne aldrig lukket.

Alle  hverdags eller kærligheds spottene skal improviseres frem af spillerne så derfor er det svært at vurdere hvordan kontrasten mellem Glo og  Lyt ’s tester står i forhold til hinanden. Her kræver det at de skuespiller men arbejder med har evnen til at improvisere en tekst der matcher den i manus skrevne. Der er i det hele taget langt op til at mange scener improviseres. Som foreksempel til redaktionsmøde : Vi improviserer denne uges sensation: Poul Nyrup vil flytte til Grækenland med Monica Lewinsky. Den mand har knapper i bukserne. Men det er hende der har bukserne på (rå latter). Ugens øvrige stof fordeles: Der er mange muligheder for at ændre lave om ,skære fra lægge til osv. og forfatteren skriver selv i forordet at manuskriptet her er tænkt som et arbejdsgrundlag hvor det er tilladt at digte videre udelade scener, skrive nye sange så stykket kan tilpasses til det sted hvor det skal spilles.

Der stilles store krav til spiller og instruktør .En god forstand på improvisationens muligheder og begrænsninger, hvor det svære i dette stykke er om teksten i kærligheds spottende kan så i kontrast til de efter min mening utrolige gode tekster på Glo og Lyt siden.

Hvis man har en flok unge og det skal være unge ikke børn der har lysten og energien og mindst har et forhold til sin omverden, man vil blande sig i på den ene eller den anden måde , så har Bo Schøler her givet en god ramme  for at lave en  meget skarp satirisk collage om forholdet mellem virkelighed og den KULØRTE  namse numse-guf, for at bruge et af Bo Schølers udtryk.

Tilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.