Antal

Antal medvirkende
10-20
Antal børn
0
Antal kvinder
6
Antal mænd
6
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
23.10.2020
Forventet varighed
76-120 min.
ISBN
978-87-7865-822-7
Genre
Eventyrspil & Fabler
Musik
Nej
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
”Tik Tak og menneskedrengen" er en eventyrlig og eftertænksom historie, der udspiller sig i to verdener; menneskenes og urenes.
Vi møder det unge ur Tik Tak, hvis mor pludselig går i stå, og dette oven i købet lige inden Tik Taks hatteceremoni, der i urenes verden markerer overgangen fra barn til voksen.

Samtidig i menneskenes verden, får drengen Benjamin at vide, at hans forældre skal skilles.

Benjamin stikker af, og hans flugt fører ham ind i urenes verden, hvor han møder Tik Tak. Sammen vil Tik Tak og Benjamin redde Tik Taks mor, og de må igennem en række prøvelser, der bl.a. involverer en lumsk skurk, en skør hattemager og en grådig urmager.

Vil det lykkes for dem at redde Tik Taks mor? Vil Tik Tak få sin hatteceremoni? Og vil Benjamin blive gen-forenet med sine forældre? Tag med på en eventyrlig rejse for hele familien.

En rejse hvor alt kan ske. Ca. varighed af stykket: Ca. 120. Min. Antal locations: 7 Antal medvirkende: 6.
Uddrag
SCENE 1: I NATTENS MULM OG MØRKE Mørke. Nogen eller noget lister rundt i mørket.
SWATCH: (synger) Slange skind. Larve lig.
ZEPPELIN: Ti stille!
SWATCH: Jeg er nervøs.
ZEPPELIN: Du vækker dem.
SWATCH: Jeg kan ikke li´ mørke.
ZEPPELIN: Vær ikke sådan et skvadderskvat.
SWATCH: Hvad var det?
ZEPPELIN: Hvad?
SWATCH: Hørte du ikke noget?
ZEPPELIN: Nej.
ZEPPELIN skriger.
SWATCH: Hvad skete der?!
ZEPPELIN: Mit ben!
SWATCH: ZEPPELIN?!
TIK TAK: Hvad laver I her?!
ZEPPELIN: Hvem er det?!
SWATCH: Hvad gør vi?!
TIK TAK: Hvad laver I inde i mit hus?!
ZEPPELIN: Løb, SWATCH, løb!
ZEPPELIN og SWATCH løber ud. Lyset bliver tændt.
TIK TAK står med sit træ sværd Sølvblad, klar til kamp, og spejder ud i mørket.
Rolleliste
-
Andre forfattere
Brian Wind-HansenKommentarer

Omtalt af: Maria Rosenhjerte

 

Vi er forvænt med, at når eventyr dramatiseres, så er det med en iboende tryg genkendelse af figurerne og handlingen. Her stilles ingen krav til særlig indlevelse eller eftertanke hos publikum – ingen omstilling til nye vinkler undervejs, vi kan blot ”sutte” oplevelsen i os.

Men så dukker drengene Tik Tak og Benjamin op på scenen i et helt nyskrevet eventyr, der udfordrer virkeligheden i et forsøg på at forstå livet og døden gennem en anden verden: urenes verden. Nu skal der gang i ”tyggemusklerne”, mens tankerne flyder, hopper og forundres.

 

Benjamin er løbet hjemmefra, fordi hans mor og far skal skilles, og han er dumpet ned i urenes verden, hvor Tik Tak bor. Som den røde tråd i historien følger vi nu drengenes venskab og oplever, hvordan Tik Tak må lære Benjamin at finde sin indre kriger frem og blive stærk nok til ikke længere bare at løbe fra tingene men kæmpe imod.

 

Og Benjamin finder en ny styrke, der er så handlekraftig, at han redder sin ven fra døden, får en ny forståelse for de voksnes spil med hinanden, og oplever modet til at gå i clinch med både skurke, bedragere … og forældre. Han vender tilbage til sin familie med en ny selvtillid og en erkendelse af, hvorfor hans mor og far skal skilles, og ikke mindst med kravet om, at forældrene nu er nødt til at respektere ham, som den han er.

 

Manuskriptet vil være velegnet til både ungdomsgrupper, der har mod på at kaste sig ud i et mere filosofisk stykke, der kredser om tilværelsen i overgangen fra barndom til ungdom – og unge frie grupper, der søger efter udfordringer, som dækker et bredt publikumsspektrum.

Tilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.