Standard billede

Antal

Antal medvirkende
>20
Antal børn
0
Antal kvinder
15
Antal mænd
15
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
27.06.2022
Forventet varighed
76-120 min.
ISBN
87-7865-229-4
Genre
Socialrealisme & Debat
Musik
Nej
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
Et spil om at gå til i junk. En forfærdelig trist og forudsigelig skæbne. Chiristiane har ikke en chance; ligesom de andre i narkomiljøet klynger hun sig til fremtidsforhåbninger som hun ikke tror på. Drømmen om et narkofrit paradis et sted i Jylland er dødsdømt. Velegnet og forhåbentlig virkningshildt debatspil.
Uddrag
Ouverture
Hårde metalliske klange spilles i mørket. I slutningen af ouverturen træder Søs, Christianes søster, frem i en enkelt spot.

SØS – Jeg kan huske, da hun døde, Christiane. Og jeg kan huske, da hun levede. Dengang troede hun, at livet fandtes et sted – et eller andet sted. Og bare lå dér og ventede på, at hun skulle samle det op. Ikke lige den dag måske, men så en anden dag.
Det er aldrig for sent, sagde hun. Hun havde den der irriterende optimisme … også når hun fandt en død ven – jeg vælger at tro, at man kan tale om venner. Døden ...
Meget tit var det på toiletterne, midt i lortet og stanken. Med de møgbeskid-te fliser som verdens sidste hilsen. Fortabte.
”Når man tænker på dem, tænker man på dem som døde hunde. Dødt kød. Ingen betydning. Man vænner sig til det”. Og så græd hun.
Så mange døde liv. Så mange døde mennesker.
En dag spurgte jeg hende om hun var bange. ”Nej”, sagde hun. ”Den, der er uden håb, kan ikke være bange”.
Så gik hun. Målbevidst.
Lige fra den første dag vidste hun, at døden sad som en stor, sort fugl på hendes skulder og grinede. Men hun gik bare videre. Samlede små klatter af solskin op, så på dem og var lykkelig. Så gik hun videre.

Kort B.O.


Scene 1
Christiane i frontlys. Hun står foroverbøjet, strømpebukserne er rullet ned til knæene. Hun står med den ene hånd i munden. Smerten står hende i øjnene. Hun har sin første kunde. Han støder voldsomt ind i hende.

MAND – Ska’ du ha’ tærsk, hva! Er det tærsk du ska’ ha’!

Han gør sig færdig. Christiane smøger den korte kjole på plads. Vender sig mod ham.

CHRISTIANE – Var det godt?
MAND – Var det godt. Det var sgu’ ikke godt. Det var som at række tungen ud af vinduet på Nørrebrogade. Kvalmende – fuld af forurening.

CHRISTIANE – Det bliver hundrede kroner. Det gør det altså

MAND – Jeg vil sgu hellere give dem til Frelsens Hær. Så kan du gå derhen og få en kop kaffe.

CHRISTIANE – Jeg vil ha’ mine hundrede kroner. Du skal gi’ mig dem. Vi aftalte det.

Hun slår vildt på ham. Han slår hende kraftigt i ansigtet, så hun falder

MAND – Hvor gammel er du hva’! Render her midt om natten og gør sig til. Hvis du var min datter, skulle du ha’ så mange tærsk, at du ikke kunne stå op den næste måned. Hører du, hvad jeg siger. Den næste måned. Møgbe-skidte gadetøs!

Christiane rejser sig forslået. Der siver blod ud af munden. Hun prøver at genvinde sin værdighed, prøver at glemme ydmygelsen.

CHRISTIANE – Dig, mand! Du er jo ingenting, vel. Kan kun få den op at stå, når du ser en lille skolepige med korte skørter og hvide små strømper i sorte laksko. Så bliver du stor, ikke. Så tror du, at du er fucking Supermand, ikke. Men du er ikke en skid. Ikke en skid.

Mand exit. Christiane er alene.
Rolleliste
Stort drama med plads til 30 medvirkende og en samlet spilletid på ca. 1 time. Stykket egner sig til opførelse for unge og voksne, men skuespillerne skal mindst være 16 år. Det er en tragisk og barsk.
Christiane
Søs
Detlef
Michelle
Connie
Kaj
Mand
Mor
Far
Pia
2.- 4. junkie
Rita
Livia
Stella
Rudi
Kessie
1.- 2. pige
En pige
1.- 2. betjent
1.- 3. læge
1.- 2. dreng
Lærer
Andrea
Andre forfattere
Flemming NordenhofTilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.