Antal

Antal medvirkende
10-20
Antal børn
15
Antal kvinder
10
Antal mænd
10
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
23.10.2020
Forventet varighed
46-60 min.
ISBN
87-7865-038-0
Genre
Eventyrspil & Fabler
Musik
Ja
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
Pædagogisk eventyrkomedie med sange af Johs. Møllehave og Bodil Heister.

Søren er en dygtig låsesmed og får til opgave at lave en nøgle til kongens skatkammer. Men en trold kommer hver nat og laver låsen om i form af et bogstav. For at løse mysteriet og fange trolden, må Søren lave nøgler til hele alfabetet. Men han kan ikke læse, og derfor må han hjem til landsbyen og lære alle bogstaverne. Prinsessen og det halve kongerige siger han nej tak til. Nu vil han hjem til Hanne i landsbyen, og hun skal lære ham at læse.
Uddrag
Indledning Ouverture: Melodierne til sang nr 4, 1 og 7 kan sammenkædes til en ouverture.

FORTÆLLER - Der var engang en dreng, som hed Søren. Han boede langt ude på landet, og han gik kun i skole hveranden dag. Den ene dag kom de små børn og den anden dag kom alle de store. Og nu skal l høre: Søren hørte til de store, for han var snart 14 år. Men alligevel kunne han ikke læse, ja, han kunne ikke engang bogstaverne. Ellers var han en frisk fyr, der ikke var bange for noget, hverken for hekse eller trolde. Når Søren ikke skulle i skole, hoppede han ud af sengen, så snart hans mor kaldte på ham. Han fløjtede og sang og var i vældig godt humør, for han skulle hjælpe smeden, som boede ved siden af. Og det var noget af det morsomste, han vidste.
1. SCENE I smedjen. Søren - smeden - Hanne. Smeden slår på ambolten - bang, bang, bang. Søren kommer fløjtende ind. Smeden er en hyggelig mand - fuld af humor
SØREN - Godmorgen, mester!
SMEDEN - Godmorgen, Søren ... nå, du er nok i fløjtehumør i dag, hva\'! SØREN - Selvfølgelig er jeg det, mester, ... når jeg skal herover.
SMEDEN (venligt - drillende) - Nå, det var måske ikke så godt i går, da du skulle i skole, hva\' Søren?
SØREN - Næ, - jeg synes sådan en dag henne i skolen er så lang som en uge, og her i smedjen er det næsten aften, inden vi får begyndt.
SMEDEN - Er det så galt, Søren. Så må vi sandelig hellere se at komme i gang. Tag du hammeren, så klarer jeg blæsebælgen. (Bruger blæsebælgen, Søren slår på ambolten).
Smedens datter, Hanne, kommer ind med en bakke morgenmad. HANNE - Godmorgen, far! ... Godmorgen, Søren! Her kommer jeg med jeres mad. (Søren kaster et hurtigt genert, forelsket blik på Hanne, så skynder han sig at arbejde videre).
SMEDEN - Tak, Hanne. (Og lidt efter venligt-drillende til Søren) Nå-e, Søren, se nu efter, hvor du slår, så du ikke kommer til at ramme Hanne. Søren og Hanne smiler generte til hinanden.
Rolleliste
15 - 30 børn (4. - 6. kl.), evt. et par voksne
Andre forfattere
Bodil Heister
Johannes. MøllehaveTilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.