Antal

Antal medvirkende
10-20
Antal børn
0
Antal kvinder
9
Antal mænd
10
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
16.12.2020
Forventet varighed
> 120 min.
ISBN
978-87-7865-795-4
Genre
Gys og Latter
Musik
Nej
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
London 1888. De trange og snavsede gader i White Chapel, der huser byens slum og ynkelige eksistenser, har fået en ny beboer. En beboer, der jager i de tidlige morgentimer, og som har smag for unge kvinder. For Mary og hendes veninder bliver det hårde liv på gaden pludselig meget mere farligt, da en navnløs skygge begynder at færdes imellem dem. Trods omfattende efterforskninger står politiet på bar bund. Vil det lykkes samfundet at forene sig i at fange manden, der flænser og lemlæster kvinder? Eller må Mary og hendes veninder se døden i øjnene alene i White Chapels mørke gader?
Uddrag
Scenen er mørk. Der tændes en spot midt på scenen, hvor der befinder sig tre matroser. De er alle berusede. Martha og Beth træder ind. De går hen til matroserne.
MARTHA: Uh, Beth, matroser.. flotte matroser oven i købet…
BETH: Gir’ du ikke en tår af den der? (Snupper en flaske fra en matros). MATROS 1: Har du noget at bytte med?
BETH: (Skyder insinuerende brystet frem mod ham) Der er frit valg på alle hylder.
MATROS 1: (Griner og tager flasken tilbage) Jeg ved nu ikke helt… det er jo kvalitetsgin (Til den anden matros, der har lagt armen om Martha) Hva’ sir’ I, drenge? Skal vi smage lidt på Londons glæder?
MARTHA: Londons bedste.. med garanti! (Får en tår gin) Kom… (Tager fat i matros 3’s krave og hiver ham med ud i højre side).
BETH: Nå, drenge… én for 4 pence, to for 6.
MATROS 2: Du er sgu’ en dyr dame at handle med!
BETH: Det er alle pengene værd… Hun hiver dem begge med ud til venstre. Scenelyset dæmpes, og en mørk skygge smutter over scenen fra venstre mod højre.

SCENE 2 En gyde. Liget af Martha Tabram ligger dækket af et groft stykke lærred. Garrett står ved liget og tager noter. Baker kommer ind.
BAKER: (Til Reid, der ikke er kommet ind på scenen endnu) Det er herhenne, sir!
REID: (Kommer snublende ind) Ups! Der lå vist noget… Nå, lad os se på det… (Han ser sig undersøgende om og gyser så) Et helt igennem afskyeligt sted… (Han ser sig igen om) Hvor er så liget?
BAKER: Det er her, sir. Vi har dækket det til… af respekt for den afdøde. REID: Godt tænkt! Godt tænkt, min dreng! (Han nærmer sig forsigtigt) Ved vi, hvem det drejer sig om?
GARRETT: (Ser op fra sine noter) Hun er identificeret som en Martha Tabram. Alder 39.
REID: Javel ja! Ved vi, hvad denne miss Tabram lavede på sådan et ugudeligt sted som dette midt om natten?
BAKER: Martha Tabram er kendt som prostitueret og noto-risk dranker. Vi har hørt fra et vidne, en Beth Mylett, der var sammen med Tabram igår aftes og nat, at de stødte ind i et par matroser og gik hver til sit. Det er det sidste, vi ved om Martha Tabrams færden inden mordet.
GARRETT: Så vi kan derfor med ret stor sandsynlighed gå ud fra, at matrosen har myrdet Tabram, muligvis i et skænderi om betaling eller lignende.
REID: (Skutter sig gnavent) Hvis det er så simpelt, som I siger, hvorfor er jeg så blevet slæbt hele vejen herud?
GARRETT: Det er måden, hun er blevet dræbt på, sir. Jeg har set megen ondskab i gaderne i White Chapel, men sjæl-dent noget som dette.
REID: Har retslægen set på det?
BAKER: Nej, vi venter stadig på ham…
GARRETT: Og her kommer han… endelig…
BOND: (Kommer ind, brummer) Det har bare at være godt, når I trækker mig herud på denne tid af døgnet. Nu er det vel ikke bare endnu en død luder? Der bliver stille et øjeblik.
REID: Drengene syntes, at det var et usædvanligt tilfælde, så de ville gerne have dit bud på det med det samme.
BOND: Lad mig så se. (Han går resolut hen til liget og fjerner overdækningen. Han sætter sig på hug og ryster på hovedet) Sikke et svineri. Dødsårsagen ser ud til at være flere stik i halsen og brystet. Han er tydeligvis blevet ved et stykke tid efter, døden er indtruffet.
Rolleliste
-
Andre forfattere
Cathrine Fjord Fromberg
Amalie HassingTilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.