Antal

Antal medvirkende
1-2
Antal børn
0
Antal kvinder
1
Antal mænd
0
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
16.03.2021
Forventet varighed
1-30 min.
Genre
Drama
Musik
Nej
Udgivet
Ja

Detaljer


Baggrundsinformation
Fra Geir Magne Pedersen i Norge havde jeg fået tilsendt to kvindemonologer i 2007, som han mente var noget for mine skuespillere i Teatret DRAKOMIR.
Den vi nu sætter op er en stærk lille sag. Den er en udfordring for skuespilleren og den vil være god at have ”på lager” i en forening som vores. Den kan i princippet spille alle steder… også uden teaterlys etc….
Vi laver dog en regulær teateropsætning.
Pigen i monologen er vel kun en 20 – 21 år. Vi møder hende hvor hun kommer ind i et forladt udhus. Gennem hendes beretning får vi at vide, at hun er flygtet fra ’menigheden’, som hendes far styrer med hård hånd. Så hård en hånd, at hun med rette kan tale om undertrykkelse og misbrug.
Hvordan var det at vokse op som pige her? Hvem har sat ild i missionshuset? Hvem er far til barnet? - og eksisterer det overhovedet? Hvad skal der blive af hende?
Det er en monolog og ikke en fortælling, men det er klart, at det er hendes indre monolog og nogen gange direkte monolog, der fortæller historien. Billederne kommer publikum til selv at danne sig.
Vi sætter det op med Camilla Grøndal, der sidste år spillede bedstemoderen i ”Det Store Stilehæfte”.
Spilletid 25 min.

Thomas Hauger
Instruktør
Teatret DRAKOMIR
Ribe
Uddrag
Monolog om kristen fundamentalisme

Kort stærk tekst om en unge piges flugt fra en missionsmenighed.

Vi møder en unge pige der kommer ind i et forladt udhus. Hun har sin baby på armen. Gennem forestillingen får vi at vide, at hun er flygtet fra den missions menighed, hvor hendes far er overhovedet. Missionshuset er brændt ned – det fortæller avisen.
Hendes historie fortæller om en opvækst som uønsket, som undertrykt og som misbrugt – hun var jo ikke den søn der kunne overtage menigheden.


Det er barske oplevelser den 19 årrige har med i bagagen.
Den norske dramatiker Geir Magne Pedersen har på et par festivaler set DRAKOMIR og har sendt os et par kvindemonologer. Det er så den ene af disse som skuespilleren Camilla Grøndal prøver kræfter med. Thomas Hauger har instrueret.
Temaet er igen aktuelt ovenpå historier om Faderhuset, filmen om Jehovas vidner og begivenheder i en sekt i USA.
Rolleliste
1 ung kvindeKommentarer

“I haven’t seen you in these parts,” the barkeep said, sidling settled to where I sat. “Name’s Bao.” He stated it exuberantly, as if say of his exploits were shared aside settlers hither multitudinous a firing in Aeternum.

He waved to a unimpassioned butt apart from us, and I returned his gesticulate with a nod. He filled a eyeglasses and slid it to me across the stained red wood of the bench first continuing.

“As a betting chains, I’d be ready to wager a honourable speck of enrich oneself you’re in Ebonscale Reach for the purpose more than the wet one's whistle and sights,” he said, eyes glancing from the sword sheathed on my with it to the bend slung across my back.

https://www.google.hn/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&…

Tilføj kommentar

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.