Antal

Antal medvirkende
1-2
Antal børn
0
Antal kvinder
1
Antal mænd
0
Antal øvrige
0

Andet

Oprettet
16.03.2021
Forventet varighed
31-45 min.
Genre
Drama
Musik
Nej
Udgivet
Nej

Detaljer


Baggrundsinformation
En ung pige sidder i sin fængselscelle og reflekterer over hendes liv og det medlidenhedsdrab hun aftalte med sin kræftsyge mor. Dilemmaerne og dets omkostninger for den unge datter rulles op og gennem monologen får vi indsigt i hendes kamp og liv.
Uddrag
Urpremiere i Teatret DRAKOMIR, Ribe

Når ARIE FOR EN DØENDE SOL af Geir Magne Pedersen har premiere i DRAKOMIR d. 29. april er det en urpremiere.

Der er tale om en 40 minutters monolog om medlidenhedsdrabets dilemmaer.

En ung pige sidder i sin fængselscelle og reflekterer over hendes liv og det medlidenhedsdrab hun aftalte med sin cancersyge mor.
Vi får gennem intensive 40 min fortalt en gribende historie om et voldsomt dilemma og dets omkostninger for den unge datter, både på det psykiske og det fysiske plan.
Det viser sig også – gennem dialogen – at opvæksten, i det der tegnede til at blive et trygt hjem, fik en brutal drejning da faderen blev slået ihjel i en bilulykke.
Den unge datter har, siden hun var 4 år, måttet lide under savnet af faderen.
Hun havde senere nogle meget lykkelige år, da hun på universitet skrev hovedopgave om Marcel Proust's store banebrydende litteraturværk: "På sporet af den tabte tid."

Den krævende rolle som den unge pige spilles af den 30 årrige Bianca Klingenberg – der har været aktiv på scenen i DRAKOMIR siden hun var 8 år.

Iscenesættelsen er varetaget af Thomas Hauger. Som scenografisk konsulent har DRAKOMIR fået inspiration af Peter Rafn Dahm, konsulent hos DATS -landsforeningen for dramatisk virksomhed og selve scenen er lagt i hænderne på Bjørn Ibsen. Herudover har kommunen ydet underskudsgaranti.
Rolleliste
1 ung pige